elitgamer
avatar

Splinter Cell Blacklist - Teszt

Szerző: recon | </div>

 A Splinter Cell sorozat a Conviction résszel kapott hideget és meleget a játékosoktól. Sokan a sorozat megcsúfolásának nevezték, illetve azt állították, hogy elvesztette a hardcore részeit és túl casual lett. Ezen szeretett volna a Blacklist változtatni, de már ott elkapta a játékosok ellenszenvét, miszerint Michael Ironside nem tért vissza Sam Fisherként és főhősünk ábrázata is megváltozott, fiatalabbnak tűnik, dacára annak, hogy ez a rész a Conviction után játszódik. Mégis nagyon eltalált valamit a Blacklist.

 

Amerika végveszélyben

A történet szerint egy terrorista csoport, az Engineers megtámad egy katonai bázist, ahol Sam is éppen tartózkodik öreg cimborája, Vic társaságában. Vic súlyosan megsérül, ennek következtében Sam azonnal elvállalja a frissen alakított 4th Echelon vezetését és azonnal a terroristák nyomába ered. Mint kiderül, a csoport célja, hogy az összes országban lévő amerikai csapatot visszahívják, ezzel megszüntetve az amerikai erők bárminemű jelenlétét bárhol is a világon. Amíg ez nem történik meg, bizonyos időközönként egy újabb támadást indítanak. Miután Sam rájön, hogy az offenzíva és a megelőzés nem kifizetődő megoldás, a „legjobb védekezés a támadás” módszert alkalmazva elkezdi levadászni az Engineers vezetőit, míg el nem jut az ügyeletes fő gonoszhoz. A sztori nem túl fordulatos, de akadnak benne nagyon jól összerakott részek és simán leköti az embert.

Újra a régi…félig

A játékmenetre nem lehet panasz. Idézi a régi lopakodós hangulatot, ugyanakkor végig is lövöldözhetjük az egész pályát (kivéve pár helyet, ahol kötelező lopakodni). Három módon mehetünk végig a pályákon: szellemként úgy, hogy senki ne vegyen észre, de ha ez meg is történik, csak nem halálos módszereket használunk, esetleg úgy hogy hátulról lekéselünk mindenkit csendben és gyorsan kiiktatva az ellenfeleket, vagy rambó módjára rárúgjuk az ajtót az emberekre, aztán had szóljon. Ennek megfelelően alakíthatjuk a felszereléseinket, immáron sokkal jobban lehet felszerelni a cuccainkat. Ha az erőszakos stílust képviseljük, akkor érdemesebb egy erős páncélzatot és nehezebb fegyvert vinni magunkkal, ha inkább lopakodnánk, akkor a könnyebb mellvért és az altató gáz lesz a legjobb barátunk. Cuccainkat már olyan szinten személyre szabhatjuk, hogy nem kell az éjellátó zöld színével megelégedni, választhatunk sajátot is. Kapunk egy repülőt is, ez lesz a főhadiszállásunk. Fejleszthető körzetekkel, amelyek bónuszokat adnak. Ezúttal tényleg kitettek a fejlesztők magukért.

A cikkünk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hozzászolás
 • Szabályok, jó elolvasni mielőtt bármit is teszel! 1. Ha lehet a tartalomhoz szólj hozzá.
  2. Ne spammelj és ne írd be ugyanazt többször.

  Te nem szólhatsz hozzá ehhez a cikkhez. Kérlek, Regisztrálj vagy jelentkezz be.
 •  Összesített vélemény és pontozás: Splinter Cell Blacklist - Teszt
 • Hangulat9.0
 • Grafika8.0
 • Zene9.0
 • Összegzés8.5
hirdetés

elitgamer logo

Az oldalunkon publikált összes, cikk, kép, s egyéb tartalom az ElitGamer.net tulajdonát képezik, felhasználásuk CSAK az eredeti forrás pontos és látható megjelenésével történhet!