elitgamer
avatar

PS Vita kedvcsináló

Szerző: tommy |  </div>
 
Elérkezett a várva-várt időpont, így most már Magyarországon is elérhető a Sony legújabb kézi konzolja, mely mind grafikai képességében, mind a forradalmi újításokban a konkurencia fölé nő. Ez a Playstation Vita, mely olyan élményt és lehetőségeket kínál, mint még eddig egyetlen kézi konzol sem.

A Playstation Vita egy igazi erőgép, köszönhető a különleges processzornak és grafikus magnak, de az igazi újítások más téren keresendők. Első és legszembetűnőbb újdonság a hatalmas, kristálytiszta képet adó OLED kijelző, mely ráadásul érintőképernyő is. Nem csak a legjobb minőségben prezentálja a játékokat, hanem akár az ujjainkat is használhatjuk, hogy a menükben navigáljunk, vagy éppen a különböző játékokban hozzunk működésbe különböző dolgokat.

De nem csak hátul figyeli az ujjaink mozgását a PSV, hisz a hátsó részen is van egy érintés érzékeny panel, mellyel igazán különleges mozdulatokat, feladványokat oldhatunk meg a játék során. Aminek az akció játékok szerelmesei leginkább fognak örülni az nem más, mint a második analóg kar! Végre nem lesz nehézkes az irányítás, pont úgy zajlik minden, mint a PS3-on. Az online SEN eléréséhez, vagy multiplayer lehetőséghez a beépített Wi-Fi és 3G vevők adnak elérhetőséget.
 

Azonban egy ilyen kézi konzolhoz jó játékok is kellenek, így a Playstation Vita nagyon erős felhozatallal indul. Megtalálhatóak a verseny játékok, mint például a futurisztikus versenyekkel spékelt Wipeout 2048, ahol a gravitációs versenygépek a városok úthálózatát használják a versenyek lebonyolításához, így extra izgalmakkal fűszerezve azokat. Ráadásként az eddig leg látványosabb verziója a PSV-s Wipeout 2048 a sorozatnak.

Más stílusokban sincs hiány, hisz a sport játékok is megtalálhatóak a nyitókínálatban, mint az Everybody’s Golf, mely egy teljesen új módját hozza el a golf játékoknak. A Playstation Vita képességeit kihasználva forradalmi irányítással még pontosabban üthetjük az apró labdát el, ahol a cél változatlanul a lyukba való eljuttatása. De ha a golfot nem kedveljük, akkor lépjünk a legnagyobb teniszezők bőrébe és a Virtua Tennis 4-gyel megtapasztalhatjuk, hogy milyen is a tenisz, ha érintőképernyővel irányíthatjuk a sportolónkat. Az új lehetőségeknek köszönhetően az irányítás még jobban közelebb hozza a tenisz világát, szinte már-már a mi ujjaink fogják az ütőt. Logikai játék is megtalálható a PS Vita címek közt, mint például a Little Deviants, mely egy 30 minijátékból álló gyűjtemény és ahol a kis Deviant-okat kell irányítani, úgy hogy közben az agytekervény megmozgató feladványokat meg is kell oldanunk. Azonban a legnagyobb érdeklődés a méltán sikeres sorozat, az Uncharted, Playstation Vita-s epizódját övezi, hisz az Uncharted: Golden Abyss a kézi konzolra hozza el Nathan Drake legújabb kalandját. Az ifjú főhős egy rejtélyes kincs után indul a veszélyes dzsungelbe, de egy konkurens csapattal kerül összetűzésbe, melynek köszönhetően elszabadul a pokol Nathan körül. Az Uncharted: Golden Abyss teljes mértékben kiaknázza a PS Vita képességeit, így aktívan használhatjuk majd az érintő képernyőt és a hátsó vezérlőt Drake kalandja közben.
 
 
Hozzászolás
  • Szabályok, jó elolvasni mielőtt bármit is teszel! 1. Ha lehet a tartalomhoz szólj hozzá.
    2. Ne spammelj és ne írd be ugyanazt többször.

    Te nem szólhatsz hozzá ehhez a cikkhez. Kérlek, Regisztrálj vagy jelentkezz be.
hirdetés

elitgamer logo

Az oldalunkon publikált összes, cikk, kép, s egyéb tartalom az ElitGamer.net tulajdonát képezik, felhasználásuk CSAK az eredeti forrás pontos és látható megjelenésével történhet!